Pranje vozila

Osim vanjskog i unutarnjeg pranja svih vrsta vozila, u ponudi imamo kemijsko čišćenje tepiha i sjedećih garnitura, kemijsko čišćenje automobila, poliranje i uklanjanje ogrebotina, poliranje farova, odstranjivanje smole i katrana, nanošenje zaštite za lak ( vosak) i sve što se tiče održavanja i njege automobila.

 

Zašto treba automobile često prati i čistiti?

Zbog samog automobila i njege laka. Dva automobila istog godišta mogu biti u potpuno različitom stanju baš iz razloga što je jedan održavan i čišćen, a drugi nije. Nečistoća ulazi u strukturu laka i oštećuje ga. Stoga treba čistiti i održavati automobil kako izvana tako i iznutra.

 

Kemijsko pranje

Kemijsko čišćenje uključuje detaljno pranje automobila “od poda do krova”. Podni tapecirung, sjedala, podstavu na vratima, komplet dijelova od plastike i armaturu, prtljažnik, krovni tapecirung – detaljno pranje svega što se nalazi u automobilu. Možemo čisti i po segmentima, prema zahtjevima klijenta.  Kemijsko čišćenje obavljamo strojno, postupak  traje nekoliko sati ovisno o stupnju zaprljanosti i potrebno je rezervirati termin no pri isporuci automobil je potpuno suh i spreman za upotrebu.

 

Pranje sjedećih garnitura, tepiha i tepisona

Kemijsko čišćenje tepiha i sjedećih garnitura vrši se eko kemijskim sredstvima, koja su na bazi aktivnih supstanci, koje imaju svojstvo odstranjivanja mrlja i ostalih prljavština, a sigurna su za Vaše zdravlje i zdravlje Vaše djece.

 

Recite nešto o poliranju farova?

Farovi automobila napravljeni su od plastike zbog sigurnosti pješaka, te su izloženi vremenskim utjecajima – suncu, kiši, ledu, naglim promjenama temperature, UV zrakama, kamencu. Uz vremenske utjecaje koji djeluju na farove, tu su i udarci kamenčića i pijeska tijekom vožnje. Sve to nakon nekoliko godina ostavlja trag na farovima koji postaju zamućenih i neprozirni, pa se vidljivost noću neugodno i opasno smanjuje. Poliranjem mutnih i neprozirnih farova vratit ćemo im prozirnost i time ćete dobiti ljepši izgled Vašeg automobila i bolju vidljivost noću, što uvelike povećava sigurnost na cestama.

 

Koja je razlika između poliranja i gliniranja automobila?

Poliranje je nano brušenje laka, preporučuje se kod automobila koji su izgubili sjaj i imaju sitne ogrebotine u laku. Gliniranje automobila je postupak gdje se sa specijalnom glinom uklanjaju sve nečistoće, npr. sitna magla od bojanja, hrapavost laka, zapravo nečistoće laka koje se ne mogu ukloniti klasičnim pranjem.